چه زمان ‌هایی استخر نرویم؟

شنا به بهبود وضعیت فیزیکی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری ‌های مختلف کمک می‌کند. همچنین این ورزش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رهایی از استرس و تنش ‌های عصبی نیز مؤثر است. در این میان، شرایطی وجود دارد که محدودیت‌ هایی را برای رفتن به استخر ایجاد می‌کند. این موارد در زیر مورد بحث قرار خواهند گرفت تا شما نیز اطلاع پیدا کنید که چه زمان‌هایی به استخر نروید.

منع شنا در استخر در زمان ‌های خاص

ورزش در استخر همیشه تأثیر مثبتی بر سلامتی ندارد. در برخی موارد بهتر است از شنا امتناع کنید. به عنوان مثال اگر بیماری ‌های تنفسی یا التهاب مثانه دارید، باید از رفتن به استخر خودداری کنید. همچنین در صورت ابتلا به بیماری‌ های پوستی نیز باید از تماس با آب اجتناب شود؛ زیرا این کار فقط باعث بدتر شدن وضعیت می‌شود.

در مرحله حاد هر بیماری حتماً باید استخر رفتن را کنار بگذارید. سلامت عمومی اغلب به شما اجازه نمی‌دهد که به چیزی غیر از تسکین علائم اصلی فکر کنید. شما حتی در طول دوره ریکاوری پس از یک بیماری سخت هم نباید قدرت خود را دست بالا گرفته و تمرینات فعال را شروع کنید. بهتر است کمی زمان بدهید تا بدن به طور کامل بهبود یابد.

همچنین: آموزش شنا کرال سینه

چه کسانی و در چه زمان ‌هایی نباید به استخر بروند؟

استخر یک مکان عمومی است و به همین دلیل باید حتماً بهداشت را در آن رعایت کنید و اگر به عفونت یا بیماری مبتلا هستید، تا زمانی بهبودی وارد آب نشوید. در زیر لیست افرادی را می‌بینید که پزشکان رفتن به استخر را برای آن‌ها توصیه نمی‌کنند.

  • افراد مبتلا به انواع بیماری‌های عفونی نباید به استخر بروند. در این صورت نه تنها خطر بدتر شدن وضعیت بدن شما بلکه امکان آسیب رساندن به سلامت سایر افراد حاضر در استخر نیز وجود دارد.
  • افرادی که از برخی بیماری‌های مزمن (مثلاً سیستیت) رنج می‌برند.
  • برای بیماران سرطانی که از قبل با پزشک خود در این مورد مشورت نکرده‌اند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مختلف (آنژین صدری، آریتمی، نارسایی قلبی)
  • افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی (قارچ، اگزما و…)؛ زیرا این بیماری‌ها مسری هستند و افراد حامل آنها می‌تواند خطری برای سایر شناگران آب‌های بسته باشند.
  • برای مبتلایان به آلرژی؛ به خصوص اگر آب استخر با استفاده از کلر ضدعفونی شود. وجود سفیدکننده می‌تواند باعث انواع واکنش‌های آلرژیک در این افراد شود.
  • افرادی که بیماری‌های چشمی خاصی دارند و ممکن است با قرار گرفتن در آب این عارضه در آن‌ها تشدید شود.
  • افرادی که زخم‌های باز روی بدن خود دارند؛ زیرا از طریق آنها میکروارگانیسم‌های مختلفی که برای سلامتی خطرناک هستند می‌توانند وارد بدن شوند.
  • زنان در دوران پریود؛ زیرا نوار بهداشتی و تامپون محافظان بسیار غیرقابل اعتمادی در برابر انواع عفونت‌ها هستند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی گوش خارجی؛ زیرا با حضور در آب سبب تشدید درد و عفونت می‌شوند.
  • افرادی که اسهال دارند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های انگلی (شپش سر)
  • بیماران مبتلا به دیس رفلکسی اتونومیک
  • کسانی که صرع دارند.
  • کسانی که به دیابت وابسته به انسولین مبتلا هستند.
  • کسانی که هیدروفوبیا (ترس از آب) دارند.
  • افراد عقب‌مانده ذهنی که از پس فعالیت‌های ساده خود برنمی‌آیند

چه زمان ‌هایی استخر نرویم

آنچه باید هنگام بازدید از استخر بدانید

شنا در استخر یکی از ورزش‌های مفید است و در موارد بسیار کمی افراد از رفتن به استخر منع می‌شوند. مهم‌ترین نکته این است که در آب ایمن بمانید، کودکان را بدون مراقبت رها نکنید و فقط به استخرهای مورد اعتمادی که کیفیت آب و سایر شاخص‌ها را در مؤسسه نظارت می‌کنند همچون مجموعه باتیس سوییم بروید.

مراجعه به پزشک قبل از رفتن به استخر

آب استخر به طور مکرر به منظور ضدعفونی شدن با کلر حل می‌شود. شنا کردن در استخر با آب کلر می‌تواند باعث آسم و آلرژی شود. برخی از ورزشکارانی که در سنین پایین شروع به شنا در آب کلر می‌کنند ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به آسم، آلرژی یا برونشیت باشند؛ بنابراین قبل از شروع چنین تمرینی با پزشک خود مشورت کنید.

اجتناب از شنا در صورت ابتلا به آسم

کسانی که به بیماری‌های تنفسی مانند آسم مبتلا هستند حتماً قبل از رفتن به استخر باید با پزشک خود مشورت کنند. علی‌رغم فواید بسیار شنا برای سلامتی افراد مبتلا به آسم یک مطالعه پزشکی در سال 2015 نشان داد که استخرهای شنا به دلیل مواد شیمیایی مورد استفاده برای تمیز کردن استخر ممکن است تأثیر منفی بر پیشرفت آسم داشته باشند. بنابراین ابتدا پزشک باید تایید کند که فعالیت آبی برای این افراد بی خطر است و سپس آن ها شنا کنند.

توجه به عوارض شنا در استخر

همواره شنیده‌ایم که در صورت تمیز نبودن آب امکان ابتلا به قارچ یا سایر بیماری‌های پوستی در چنین محیط‌هایی بیشتر است. قرمزی چشم و پوست خشک و خارش‌ از عوارض جانبی رایج شنا در استخرهای کلردار است. اگر متوجه شدید که شما یا فرزندانتان با چشمان قرمز روشن یا مشکلات پوستی از آموزش شنا برگشته‌اید، با پزشک خود تماس بگیرید و به طور جدی پیگیری کنید.

رعایت توصیه‌ های پزشکی برای بیمار نشدن

بسیاری از مردم بر این باورند که کلر فوراً همه میکروب‌ها را از بین می‌برد. در حالی که در واقع آلاینده‌ های بیماری‌زایی هم هستند که در برابر کلر مقاوم هستند. یک بیماری متداول از طریق آب که توسط باکتری Cryptosporidium parvum منتقل می‌شود و ایجاد می‌شود، باعث بیماری جدی دستگاه گوارش می‌شود، می‌تواند به سرعت گسترش یابد و گاهی اوقات در استخرهای شنای عمومی یافت می‌شود.

سخن پایانی

شنا یک ورزش آبی بسیار توصیه شده است و می‌تواند در فصل تابستان علاوه بر تقویت مهارت شنای شما و فرزندانتان باعث کاهش وزن هم بشود. با این وجود برخی از افراد با شرایط خاص که در این مقاله از آن‌ها صحبت کرده‌ایم از بازدید استخرهای عمومی محروم هستند. به طور کلی در مراجعه به استخر بهتر است کلیه اصول بهداشتی را رعایت کنید تا از ابتلا به بیماری‌های پوستی و… جلوگیری کرده باشید. همچنین توصیه شده است ابتدا با پزشک خود ملاقات داشته باشید و در صورتی که ایشان تأیید کردند جلسات شنا یا آب درمانی خود را پیگیری کنید.