نکات مهمی که در شنای پروانه باید به آن ‌ها توجه کرد

شنای پروانه یک سبک سنتی در دنیای شنا بوده که تسلط بر آن آسان است و مزایای زیادی دارد. شما با هر تمرین احساس می‌کنید بدنتان قوی‌تر و هماهنگ‌تر می‌شود. چه یک شناگر آماتور تازه وارد باشید که به تازگی شنای پروانه را یاد می‌گیرد یا یک ورزشکار حرفه‌ای که رؤیای المپیک خود را دنبال می‌کند، حتماً زمانی را صرف تمرین پروانه کنید تا خطر سکته مغزی را در خود کاهش دهید. در این مقاله نکات و تمرین ‌هایی را خواهید یافت که به شما در دستیابی به نتایج عالی کمک می‌کند.

نکاتی برای بهبود شنای پروانه

در بین تمام حرکات شنا، پروانه یکی از سخت‌ترین آن هاست. شنا به این روش بیش از هر روش دیگری در هر ساعت کالری می‌سوزاند. یک شناگر 70 کیلوگرمی‌ در یک ساعت 774 کالری می‌سوزاند. این 774 کالری بیشتر از چیزی است که یک ورزشکار شنای آزاد یا شنای کرال سینه می‌سوزاند.

اگر برای تمرین تکنیک پروانه وقت بگذارید، می‌توانید به کارایی بیشتری در حرکات شنای خود دست یابید و به شما امکان می‌دهد از انرژی خود نهایت استفاده را ببرید. نکات زیر به شما کمک می‌کند تا در این کار موفق شوید.

وضعیت بدن

مانند هر سبک دیگر شنا، وضعیت بدن در آب نقش مهمی در کارایی و سرعت دارد. هنگام شنای پروانه، باید مطمئن شوید که بدن شما هم سطح با آب است. در این حالت هر قسمت از بدن درگیر حرکت خواهد بود.

هنگام شنای پروانه، در آب به صورت موجی حرکت کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که کارآمدتر به جلو حرکت کنید. این حرکات شبیه حرکاتی است که هنگام شنای دلفین انجام می‌شود و به قسمت بالایی بدن و پاها اجازه می‌دهد به طور متناوب بدن را به زیر آب ببرند. وضعیت سر خنثی را حفظ کنید و به بالا نگاه نکنید؛ زیرا این کار ممکن است سرعت شما را کاهش دهد. در حین شنا نزدیک سطح آب بمانید تا کشش را کاهش دهید.

نکات مهمی در شنای پروانه

حرکات دست

وقتی پروانه شنا می‌کنید، روی حرکت صحیح بازوها و نحوه ورود آن ها به آب تمرکز کنید. بازوهای خود را در حالی که آرنج‌ها کمی خم شده‌اند دراز کنید و در هنگام ورود به آب، آن ها را کمی بیشتر از عرض شانه باز کنید.

هنگامی‌که دستانتان وارد آب می‌شوند، به گونه‌ای دراز بکشید که انگار در حال انجام یک پرش آزاد هستید؛ اما از هر دو دست به طور هم‌زمان استفاده کنید. با استفاده از ساعد و دست‌ها، روی کشیدن یکسان با هر دو بازو تمرکز کنید. ابتدا دراز بکشید و دستان خود را کمی به هم نزدیک کنید. در مرحله استراحت، دستان شما باید از آب در ناحیه لگن خارج شده و نزدیک به سطح باقی بمانند. دست ‌های خود را خیلی بالا نیاورید، این کار باعث هدر رفتن انرژی اضافی می‌شود.

حرکات پا

در پروانه، حرکات پا حرکت قوی روبه‌ جلو ایجاد می‌کند. آن ها شبیه ضربات یک دلفین در حال شنا هستند. هر دو پا به طور هم‌زمان یک حرکت قدرتمند انجام می‌دهند. پاهای شما باید کنار هم بمانند و به سمت عقب باشد. برای هر چرخه ضربه بازو، دو بار پاهای خود را حرکت دهید. ضربه اولیه به اندازه کافی حرکت روبه‌جلو را به شما امکان می‌دهد تا در مرحله ریکاوری بازوهای خود را از آب بیرون بیاورید. دومی قبل از اینکه شما شروع به رسیدن کنید اتفاق می‌افتد و حرکت روبه‌جلو بیشتری را فراهم می‌کند.

تنفس

اشتباه شماره یک تنفس، بالا بردن بیش از حد سر از سطح آب است. وقتی سرتان را بلند می‌کنید، باسنتان می‌افتد و در آب فرو می‌روید که سرعت شما را کند می‌کند. سر باید به ‌اندازه ‌ای بالاتر از آب باشد تا به شما اجازه دم بدهد و سپس به حالت خنثی برگردید.

شنای پروانه خسته‌کننده است؛ بنابراین اگر مبتدی هستید ممکن است نیاز به نفس کشیدن با هر ضربه داشته باشید. با بهبود تناسب اندام و استقامت قلبی عروقی، متوجه خواهید شد که می‌توانید کمتر نفس بکشید. با استنشاق هر ضربه دوم یا سوم، سر خود را برای مدت طولانی‌تری پایین نگه می‌دارید که مقاومت را کاهش می‌دهد.

سخن پایانی

نکاتی که در این مقاله عرضه شد برای شنای پروانه به شما کمک زیادی می‌کند. در مدرسه شنای باتیس زیر نظر بهترین مربیان آموزش شنا انجام می گیرد و در زمان کوتاهی شاهد پیشرفت ‌های زیادی خواهید بود.